Зміст

 

В останні роки світ помітно змінився на краще - технології впевнено зробили крок вперед, а дизайн сучасних гаджетів збагатився безліччю сміливих, креативних рішень. На тлі всього цього різноманіття складно придумати що-небудь по-справжньому нове і незвичайне. Проте, винахідники і раціоналізатори активно продовжують розробляти нові гаджети. І сьогодні мова піде про оригінальні кухонні інструменти, які напевно здивують і зацікавлять навіть тих, хто не в захваті від процесу приготування їжі і вважає його нудним і виснажливим.


Ці інструменти зроблять приготування їжі легким, безпечним і захоплюючим заняттям незалежно від того, готуєте ви буденну вечерю для всієї родини чи сервіруєте величезний святковий стіл.


Отже, представляємо 10 чудернацьких кухонних пристроів, з якими кулинарити стане набагато легше, швидше і веселіше.

 


Шоколадні крашанки - це просто!


Ця зручна форма допоможе вам зробити ті самі яйця з шоколаду, від яких ви були в захваті в дитинстві. Чому б не спробувати ці почуття знову?


Для того, щоб приготувати яйця, використовуйте простий рецепт: розтопіть на водяній бані чорний або молочний шоколад, (можна купити в супермаркеті кондитерську глазур з шоколадним смаком). Наповніть ними на третину одну з половинок молда, з'єднайте половинки разом, акуратно приберіть надлишки, а потім круговими рухами розподіліть шоколад по внутрішній поверхні форми. Дочекайтеся, поки шоколад затвердіє. Усе! - ваш кулінарний шедевр готовий. Як бачите, все просто.


А може, ви хочете зробити яйце з сюрпризом? Наприклад, з цукеркою, сувеніром або любовної запискою? З молдом і це можливо. Рекомендуємо використовувати спеціальний темперований шоколад з більш високою температурою плавлення. Технологія аналогічна попередній, але половинки виготовляються окремо (відповідно, шоколаду в кожну треба додати в два рази менше). Після повного застигання покладіть сюрприз, а потім з'єднайте частини форми, попередньо акуратно промазавши стик розтопленим шоколадом.

 


Ріжемо зелень без ножа: легко і зручно


Зручний ручний подрібнювач дозволить швидко і легко нарізати будь-яку зелень (петрушку, кріп, кінзу, базилік, рукколу і т.д.), позбавивши вас від порізів і зламаних нігтів. Завдяки наявності місткого зйомного резервуара ви зможете зробити це за один етап, а найголовніше - вам не доведеться збирати зі столу залишки зелені.


При бажанні ви можете додавати подрібнену зелень в страви в необхідній кількості прямо під час їжі. Ергономічна пристрою \робить цей процес зручним і приємним. Ще два плюси млинка: він легко миється, а ножі з неіржавної сталі ніколи не тупляться.

 


Повітряне пюре - в одну мить!


Любите картопляне пюре, але постійно відкладаєте його приготування «до кращих часів», тому що ввважаєте цей процес надто трудомістким? Спробуйте приготувати пюре за допомогою цього чудесного пристрою. Він зроблений з неіржавної сталі високої якості і відрізняється міцною механікою.


Знайомий дизайн? Так і є: цей прес дійсно схожий на збільшену чеснокодавку. І не тільки зовнішнім виглядом, але і принципом дії. Саме тому пюре готується буквально за хвилину.

 

Але це не єдиний плюс цього пристрою. Завдяки пресу картопляне пюре виходить абсолютно однорідним і неймовірно повітряним. Крім того, він ідеально підійде для приготування протертих страв з будь-яких інших видів овочів або фруктів.

 


Універсальний захист від обвітрювання

 

Чи стикалися ви коли-небудь з проблемою, коли піалу, креманку або інший посуд, що не має кришки, необхідно накрити, щоб продукти (сир, фрукти, вівсянка і т.д.) не обвітрилися? На жаль, блюдце або кришка від каструлі часто виявляються нестійкими і погано справляються із завданням. Зате воно під силу багаторазовим кришкам з харчового силікону, які відмінно тягнуться і щільно накривають посуд будь-якої форми і розміру.

 

Продукти, накриті цими кришками, відмінно зберігаються і залишаються свіжими значно довше. Плюсом є і те, що багаторазові кришки не бояться великих перепадів температури і можуть використовуватися навіть при розігріві їжі в мікрохвильовій печі.

 

 

Надаємо їжі вишуканого вигляду


Карвінг в кулінарії - це створення прикрас з майстерно нарізаних овочів і фруктів. Якщо хочете сервірувати святковий стіл красивими, вишуканими стравами, але не маєте досвіду різьблення по овочах, набір насадок для карвінгу значно спростить ваше завдання.

 

У комплект входить гумова груша і кілька форм для вирізання, за допомогою яких ви зможете швидко і легко наштампувати безліч їстівних квітів, сердечок і метеликів, які додадуть вашим стравам ресторанного вигляду.

 

Крім того, це цікаве заняття допоможе залучити дітей у світ кулінарії і зробити їжу привабливою навіть для малюків, що мають поганий апетит.

 


Готуємо швидко і смачно


Хочете смачно пообідати, але при цьому вельми обмежені в часі? Не проблема. Зі зручним мішком з екологічної поліефірної тканини і волокна буквально за 4-5 хвилин ви зможете приготувати в мікрохвильовій печі чудове блюдо з печеної картоплі.

 

Мішок вміщує 4 великих картоплини або 6 середніх. Завдяки особливій структурі матеріалу, під час запікання створюється особливий тепловий ефект, в результаті чого картопля виходить неймовірно ніжною, ароматною і смачною. Спробуйте - і самі переконаєтесь!

 


Смаколики-близнюки - одним рухом!


Багато популярних кондитерських виробів готується з рідкого тіста. До них відносяться маффіни, брауни, пироги, млинці та інші усіма улюблені ласощі. Деякі етапи приготування вимагають досвіду і кмітливості. Спростить процес приготування, а головне - позбавить від турбот по відмиванню столу і плити зручний диспенсер. Він допоможе вам дотриматися правильного дозування інгредієнтів, ретельно їх змішати і рівномірно розподілити у формі або на деку (як бачите, три в одному!). В результаті вироби рівномірно пропечуться і матимуть однакові розміри.

 


Порадуйте себе кексами і желе


Невже у вас їх ще немає? Але ж це саме те, що кожна господиня повинна мати у себе на кухні! У силіконових формах можна готувати не тільки кекси, кошики і тарталетки, але й холодні страви - желе, мармелад, фруктово-сирні десерти і навіть морозиво. Високоякісний силікон витримує перепад температур від -40 ° С до + 210 ° С, випічка в ньому ніколи не пригорає і не прилипає, а готові вироби класичної форми завжди здаються незвичайно апетитними.

 


Капкейк - це смачно!


Для того щоб приготувати справжні капкейки з начинкою з джему, шоколадного або заварного крему, вам знадобиться спеціальний плунжер-бур. Він простий у використанні і допоможе вам зробити акуратний циліндричний отвір в центрі капкейку, не пошкодивши решту поверхні. За допомогою цього ж пристрою ви можете заповнити порожнечу начинкою: ваш капкейк готовий!

 


Ідеальна форма - без зусиль!


За допомогою цього пристрою. який останнім часом став справжнім трендом, ви зможете готувати будь-які швидкі сніданки - оригінальні яєчні, млинці, деруни, запіканки, сирники і навіть ліниві голубці.


Круглі отвори форми дозволяють готувати вироби однакової товщини, а зручна конструкція - одночасно їх перевертати, завдяки чому вони пропікаються рівномірно і виглядають дуже апетитними і презентабельними.

 


Таким чином, якщо хочете внести в кухонну рутину нотку свіжості і скоротити час приготування їжі, спробуйте оновити асортимент кухонного приладдя. Можливо, воно стане для вас не просто приємним придбанням, але і подарує натхнення для нових, по-справжньому оригінальних ідей.